30 oktobar 2014
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksRSS Feed
četvrtak, 01 avgust 2013 11:49

Skuplje komunalije u Kladovu

racuni

 

Komunalne usluge u Kladovu od danas su skuplje za 6 odsto. Nova cena grejanja je 107,38 dinara po metru kvadratnom stambenog prostora, a u stanovima sa mernim uređajima  6,49 dinara po kilovat -satu. Poskupela je i voda, kubik za stanare i domaćinstva košta 34,55 dinara. Mesečna naknada za kanalizaciju od danas je  25 dinara.

 

www.ttr.rs

četvrtak, 01 avgust 2013 11:47

Fešta može da počne

romuliana-as2

 

Programom na Feliks Romulijani večeras zvanično počinje 47.Gitarijada. Za 20 sati najavljen je koncert grupe,, Serbian jazz,bre” nakon čega će biti proglašen ROKONAČELNIK kome će biti uručeni ključevi grada. Posetioci na Carskoj palati prisustvovaće i promociji knjige ,,Zaječarska rapsodija-Istorija Zaječara kroz urbanu muziku 1940-2010” autora Zorana Aleksica Alekse. Poznati pop-rok sastav “Neverne bebe” zatvoriće prvo veče Gitarijade. Organizovan je i besplatan prevoz do Romulijane. Autobusi sa stajališta kod “Intereksa” polaze u 19 sati.

 

www.ttr.rs

četvrtak, 01 avgust 2013 11:47

Otvara se rok kamp

Logo-Gitarijade-620x330

 

Na zaječarskoj Kraljevici, na prostoru kod Doma izviđača, u 15 sati biće otvoren Rok kamp. Smeštaj i ručak biće besplatni. Rok kamp je svake godine stecište ljubitelja dobrog zvuka iz svih krajeva Srbije, a dolaze i jugonostalgičari iz bivših republika bivše Jugoslavije, kao i susedi iz Rumunije i Bugarske. Izviđači očekuju i dolazak skauta iz Francuske i Velike Britanije. Ovde će biti smešteni i učesnici Moto skupa, koji se uz Gitarijadu, u gradu na Timoku održava već 17 godina. Za funkcionisanje rok kampa i ove godine su zaduženi zaječarski izvidjači, a obezbedjena su i dežurstva lekara, policije i vatrogasaca.

 

www.ttr.rs

sreda, 31 jul 2013 12:53

Danas isplata majskih zarada

15061-dinar

 

Predsednik Skupštine Grada, Saša Mirković, uspeo je, uz ogromne napore, da odblokira račune svih javnih preduzeća i ustanova, tako da će danas radnici Gradske uprave, javnih preduzeća i javnih ustanova dobiti majsku zaradu. Takodje, odblokirani su i računi svih škola u Zaječaru.

 

www.ttr.rs

sreda, 31 jul 2013 12:52

Lubnica ima perspektivu

Rudari-u-rudniku

 

Rudnik lignita „Lubnica“  počeo je sa radom još 1909. godine. Danas u ovom rudniku radi oko 300 jamskih radnika, a godišnje se proizvede oko 50- 60 hiljada tona lignita.  Rudnik ima potvrđene rezerve uglja za najmanje 10 godina eksploatacije, tako da u okviru Resavice spada u ugljokope sa perspektivom. Ovo su u razgovoru sa rukovodstvom rudnika istakli državni sekretar u Ministarstvu energetike Dejan Popović i direktor „Resavice“ Vladan Milošević. Rudnicima koji posluju u sastavu „Resavice“, a ima ih 4 na području Zaječarskog okruga, zvaničnici preduzeća i ministarstva  predstavljaju Plan konsolidacije. Danas će razgovarati sa menadžmentom i sindikatom  rudnika u Avramici.

 

www.ttr.rs

sreda, 31 jul 2013 12:50

"Goldman saks" i RTB

saks-rtb

 

Ministar energetike Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da predstavnici velike američke investicione banke „Goldman Saks“ uskoro dostave Srbiji predloge za projekte koji ih zanimaju. "Očekujem predloge za RTB Bor, preduzeća u restrukturiranju, skladišta nafte...", precizirala je Mihajlović u izjavi datoj novinarima u Skupštini Srbije. Mihajlović je prošle sedmice sa predstavnicima Goldman Saksa posetila RTB Bor, i razgovarala o projektima u koje bi američki investitori mogli ulagati. Ona je naglasila da nije tačno utvrđeno kada će ti predlozi biti dostavljeni, ali očekuje da će to biti brzo, imajući u vidu kako ta investiciona banka radi.

 

www.ttr.rs

utorak, 30 jul 2013 11:22

Raspodela paketa u Kladovu

crvenikrst

 

Volonteri kladovskog Crvenog krsta završili su raspodelu po 10 kilograma brašna i po 150 higijenskih i paketa sa osnovnim životnim namirnicama, socijalno najugroženijim porodicama u seoskim sredinama. Jednokratnu pomoć dobila su samačka i staračka domaćinstva, kao i višečlane porodice u kojima žive osobe sa invaliditetom.

 

TV Best

utorak, 30 jul 2013 11:21

Festival davalaštva krvi

krv

 

Na Gradskom trgu u Zaječaru danas počinje trodnevni festival davalaštva u organizaciji Crvenog krsta Zaječara. Osim akcije dobrovoljnog davanja krvi, biće organizovana prodajna izložba cveća i sadnog materijala JKP Kraljevica, a višestruki davaoci biće nagrađeni prigodnim poklonima. Likovni umetnik Dragan Stokić Rajački slikaće portrete dobrovoljnih davalaca.

 

TV Best

ggzemljiste

 

Rešenje i obračune za građevinsko zemljište Zaječarci nisu dobili za ovu godinu, ali su bili u obavezi da plaćaju akontaciju do donošenja novog rešenja, što i piše u rešenju iz 2012. godine, objašnjavaju u Direkciji za izgradnju. U toku je procedura sprovođenja javne nabavke kancelarijskog materijala potrebnog za štampu novih rešenja o utvrđivanju navedene naknade i plaćanju obaveza za ovu godinu, rekli su u Javnom preduzeću „Direkcija za izgradnju“ u Zaječaru.

skupstina

 

Vesna Bujić, diplomirani pravnik, novi je gradski javni pravobranilac – odlučili su većinom glasova odbornici Skupštine Grada Zaječara na sinoćnjoj sednici koji su, pre toga, razrešili Slobodana Videnovića sa ove funkcije. Zbog potvrdjivanja odbornika mandata Skupštine Grada Zaječara, dosadašnjem v.d. direktoru Centra za kulturu, Radmili Jotović, prestala je ova funkcija. Za novog v.d. direktora Centra za kuturu odbornici su većinom glasova, izabrali diplomiranog menadžera Mariju Dimitrijević iz Zaječara.

 

TV Best

Najčitanije vesti

Video dana